Cliche logo

BELGRADE YOUTH FEST 2023: Najveći festival koji slavi mlade u regionu

Ovog leta, udruženje „Srbija je ZED – Zworld“ je odlučila da svim mladima grada Beograda priredi jednu divnu manifestaciju. Naime, u Beogradu od 11. do 12. avgusta na Kalemegdanu će biti održan, prvi kao takav „Belgrade Youth Fest“ O čemu je reč, gde će se održati, kao i šta sve ova manifestacija sadrži moežete pročitati u sledećem delu teksta.

ŠTA JE BELGRADE YOUTH FEST?

Belgrade Youth Fest predstavlja jednu od najvećih i jedinstvenijih manifestacija koja je namenjena mladima. Ovaj projekat je jedan od većih projekata Kancelarije za mlade grada Beograda, kao i udruženja ,,Srbija je ZED – Zworld“, naravno, uz podršku partnera iz javnog i privatnog sektora,  kao i brojnih društveno odgovornih kompanija.

ZAŠTO BELGRADE YOUTH FEST?

Belgrade YouthFest je izrastao u prepoznatljivu manifestaciju nakon obeležavanja prošlogodišnjeg „Dan mladih 2022 – Jer svi smo mi pobednici“. Pošto većinsko stanovništvo Beograda predstavljaju mladi, Kancelarija za mlade, kao i udruženje „Srbija je ZED-Zworld“ prepoznaju kakvu bitnu ulogu mladi igraju u opstanku grada Beograda, kao i Republike Srbije. Kako na mladima svet ostaje, ova manifestacija nastoji da vrati mladima deo njihovog mukotrpnog rada i ulaganja koje polažu u njihov grad, i slavi njihove uspehe i dostignuća.

PARTNERI 2022.

Neki od partnera koji su prošle godine zajedno sa Kancelarijom za mlade i Zworldom obeležili ovaj događaj su: Coca Cola HBC, Pošta, Cliche.rs, MTS, Galenika, Hype TV, JP “Beogradska tvrđava“, SRC „25,maj“, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Muzej Nikole Tesle, Azas omladina, DEX-Digital EXperience, Nebo i Zemlja, Laptop centar, kao i opština Stari grad.

Naravno tu su i medijski partneri poput RTS, PINK TV, PRVA TV, HAPPY TV, Vesti, Studio B, NAXI Radio, Blic, ALO, Večernje novosti.

Neke od najvećih muzičkih zvezda obeležile su prošlogodišnju manifestaciju, kao što su Sara Jo, Anđela Tasić i Zoi.

BELGRADE YOUTH FEST 2023

Zbog velike zainteresovanosti, festival će ove godine trajati čak dva dana, 11. i 12. avgusta. Povod druženja je Međunarodni dana mladih koji se obeležava svuda u svetu 12. avgusta svake godine. Ulaz kao i svi festivalski sadržaji će biti besplatni. Koncept festivala je baziran i na Nacionalnoj strategiji za mlade Republike Srbije.

Lokacija festivala je u samom srcu Beograda, Donji grad na Kalemegdanu dok će sadržaj biti podeljen na zone:

 • Muzičko-scenski program festivala koji će pored najvećih regionalnih muzičkih zvezda upotpuniti i projekat-YouthSTARS.
 • Nastup odabranih mladih pevača i plesača- YouthSTAGE
 • Edukativno-zabavni program podeljen u 10 tematskih zona u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije-YouthVILLAGE

Neke od najvećih muzičkih zvezda nastupaće na Belgrade YouthFest-u:

YOUTHSTARS PROJEKAT

Projekat u okviru YouthFesta koji će predstaviti nove mlade taletovane zvezde sa kojima će raditi produkcijski tim YouthFesta. Sredinom juna meseca je bio raspisan konkurs za mlade talente pevače i igrače. Mladi su se prijavili na veliku audiciju putem online formulara. Prijavljeni koji budu izabrani za ovaj projekat će proći kroz naporne pripreme kako bi nastupili na YouthFestu u okviru YouthStage-a. Kao prvi festival za mlade ovagvog tipa trudimo se da pored društveno odgovornih, edukativnih aktivacija radimo i na promociji mladih talenata.

YOUTH VILLAGE

 • Međugeneracijska ZONA – je zona koja spaja mlade i seniore, ruši barijere i predrasude koje su stvorene generacijskim jazom kroz razne zanimljive radionice i aktivacije za koje je potrebno da učestvuju obe generacije. Aktivacija volim sve sto vole mladi, , igrice sa tiktoka, međugeneracijski zid…
 • Chill ZONA- Neizostavna zona koja će omogućiti da predahnemo na kratko pre nego se vratimo svim ostalim aktivacijama.lejzi begovi, plažni bar, mesta za odmor, šank, kafa, osvežavajući napici…
 • Fun ZONA- zona zabave, pub quiz, društvene igre ( ne ljuti se čoveče u ljudskom obliku, dženga, asocijacije, pictiuonary, bear pong, dzakovi, igre bez granica … ) nadmetanja, takmičenja, nagradne igre
 • Bezbednost – u okviru ove zone predviđene su simulacije i programi u saradnji sa svim značajnim institucijama i udrženjima iz ove oblasti.
 • Kultura-tradicija- u okviru ove zone predviđene su izložbe, programi, radionice i promocije umetničkih fakulteta, ustanova kulture, mladih umetnika, tradicionalnih vrednosti, kao i muzičkih i plesnih performansa
 • Eko ZONA- u okviru ove zone predviđeni su programi, radionice i promocije tema vezanih za ekologiju i zaštitu životne sredine.
 • IT ZONA- playstation, robotika, Youthapp
 • Sport- turnir u malom fudbalu, sportske aktivacije: stoni tenis, boćanje, šah, između dve vatre
 • Zdravlje- Zona koje promoviše zdrave stilove života,preventivu kod mladih (narkotici , alkohol) kao i promocija mladih koji se edukuju ili rade u sistemu zdravstva – terpeuti, medicinske sestre, stomatolozi. babice, , narkotici , alkohol.
 • MLADI I TURIZAM Sajam kancelarija za mlade, fakulteta i nvo. Promocija turističkih destinacija u saradnji sa TO.

Share post