Cliche logo

Baš svaka nijansa ljubičaste je u trendu ove jeseni

Iako smo uvek u iskušenju da isprobamo nove, blistave trendove, kao što su klompe ili neobični izrezi, sigurni smo da u ormarima vaših mama ili baka postoji neki sjajan vintage komad u boji koja je apsolutni hit ove jeseni. Tačnije, sigurni smo da će za jesen 2022. to biti prilično lako pronaći. Ljubičasta odeća i aksesoari u ovoj boji doživljavaju svojih „pet minuta“ slave, zamenjujući tako Barbiecore roze trend.

Prvi put smo primetili ljubičastu pomamu tokom Nedelje mode u Njujorku, gde se ova boja — u nizu različitih nijansi, od svetlih do tamnih, plavih ili pomalo ružičastih — pojavila u dizajnu PatBO-a za jesen 2022, Prabal Gurung i drugih. Kasnije je nastavila da se pojavljuje u kolekcijama prikazanim u Londonu, Milanu i Parizu, dokazujući da ovo nije bila samo slučajnost.

Pošto je ljubičasta izuzetno raznovrsna, ona je u suštini savršena boja za prelazno vreme. Ništa vas ne sprečava da recimo ogrnete kardigan preko svoje svetloljubičaste letnje haljine, ili da se odlučite za upečatljve ljubičaste pantalone, te tako začinite svoj stil, a i sumornu jesen.

Poznate ličnosti i njihovi stilisti takođe su svesni da je ljubičasta trenutno u trendu. Glumica Florence Pugh se na filmskom festivalu u Veneciji obukla u ljubičastu boju od glave do pete i tako postigla savršen monohromatski izgled.

Iako su u trendu sve nijanse ljubičaste, od svetlijih do tamnijih tonova, i iako smatramo da nema ništa loše u tome da se pastelni tonovi nose tokom cele godine, ipak rekli bismo da će se tamnije nijanse ljubičaste malo bolje i lakše uklopiti uz vašu zimsku garderobu.

Share post