Cliche logo

Aksesoari uz koje ćete izgledati šik ove jeseni

Jesen je mnogim zaljubljenicima u modu omiljeno godišnje doba, budući da pruža pregršt mogućnosti i kombinovanja najrazličitijih materijala, aksesoara, kao i omiljenog nam – slojevitog oblačenja. Ukoliko volite da svaku vašu kombinaciju začinite aksesoarom i tako ostavite „lični pečat“, onda ove sezone ovih pet aksesoara mora da se nađe u vašem ormanu.

Šeširi

Šeširi su bezvremenski, a nema sumnje da i najobičniju odevnu kombinaciju mogu da dignu na jedan viši nivo. Bilo da želite da izgledate šik, elegantno, sofisticirano, pa čak i misteriozno, šešir je tu da vam u tome i pomogne. Samo je potrebno da pronađete model koji najviše pristaje uz vaš oblik lica i boju kose.

Rukavice

Uz šešir, besprekoran damski i stylish izgled dobićete noseći i rukavice. Ove sezone rukavice su ušle na velika vrata, a pravi hit su one u jarkim bojama i dužine do lakta, takozvane „operske“ rukavice. Ukoliko ste pak za neku svedeniju varijantu, tu su klasične crne ili braon, koje se veoma lako kombinuju.

Šalovi i marame

Šalovi su uvek u trendu kada dođu jesen i zima. Veliki i vuneni, ne samo da odlično izgledaju, već i super mogu da ugreju kada temperatura opadne. Nezaboravimo i „babuška“ marame vezane oko glave, koje su viđane iznova i iznova na Nedelji mode, a i ko može da zaboravi da je Keri Bredšo svoju „babuška“ maramu iskombinovala sa kuhinjskim rukavicama u seriji „And Just Like That“, čiju drugu sezonu sa nestrpljenjem očekujemo.

Grejači

Modni aksesoar iz 80-ih, koji je dugo bio omražen – vratio se u modu. Grejači za noge u jarkim bojama uz helanke obeležili su 80-te, a potom su imali i svoj momenat 2000-ih. Sada su ponovo na modnoj sceni, i to zahavaljujući TikTok-u generaciji Z.

Kaiševi/pojasevi

Dok su kaiševi oduvek bili suštinski deo svake odevne kombinacije, piste za jesen/zimu 2022. su ih, od pragmatičnih do idealnih, ponovo vratile. Nije se radilo samo o tome da ih nosite da biste držali par pantalona niskog struka , već je cela poenta bila u tome kako da svoj stajling izdignete na novi nivo noseći kaiš, odnosno pojas.

Share post