Cliche logo

7 vrsta suknji i kako ih kombinovati

Ako ste u potrazi za različitim vrstama suknji, na pravom ste mestu – verovatno i sama znaš da postoji mnogo opcija, pa da počnemo!

1. Teksas suknja iz devedesetih

Moda se vraća, pa čak i ona za koju smo mislili da joj povratka nema. Teksas suknje do ispod kolena napravile su svoj comeback, pa čak i Vog piše o njima. Nosi iz uz belu majicu i teksas jaknu.

2. Boho suknja

Ove suknje bile su veliki hit 70-ih i 80-ih, a zapravo, nikada nisu ni izašle iz mode jer postoji čitav boho trend koji je uvek prisutan na jednom delu modne scene. Ukoliko voliš ove suknje, kombinuj ih uz kratke topove, kaubojske čizme i puno aksesoara zemljanih i zlatnih tonova.

3. Mini suknje

Ovo je suknja koja ostaje omiljena kroz sve generacije. Možeš je kombinovati uz sve – majice, košulje, sakoe, patike, štikle, jednostavno, ne postoji ništa što mini suknja ne trpi. Takođe, čini se da ova suknja nikada ne izlazi iz mode, pa se potrudi da uvek imaš makar jednu u ormaru.

4. Maksi suknje

Maksi suknje su dugačke i najbolje pristaju visokim devojkama jer im je dužina do pola lista, pa ako si nešto niža, može da se desi da te proguta (u ovom slučaju, za tebe je idealna mini suknja). Najbolje se kombinuju sa običnom pamučnom majicom sa kratikim rukavima i patikama. U ovoj suknji bićeš apsolutna kraljica casual stila.

5. Pencil skirt

Pencil skirt, ili one jako uske suknje koje prate liniju tela, savršene su za posao i poslovne izlaske. Uglavnom su dužine do kolena, ali mogu biti i duže i kraće. Odlično se kombinuju sa salonkama, sakoima i strogim košuljama. Ovo je stil za tebe ako težiš vajbu prave poslovne žene.

6. Tutu suknje

Tutu suknje su nekada bile rezervisane isključivo za balet, a otkako ih je Keri Bredšo donela na ulice Njujorka, postale su apsolutni must-have u ormaru svake trendseterke. Tajna tutu suknje je ne preterati sa ostatkom look-a – obuci svedenu usku majicu, jednostavnu obuću i vrlo malo aksesoara jer je tutu suknja zvezda stajlinga.

7. Dugačke ravne suknje

Nešto što je već nekoliko godina aktuelno jeste trend dugačkih, ravnih suknji. Ravan kroj daje ovoj suknji eleganciju, a uglavnom su od laganih materijala koji se lako kombinuju, tako da sa ovim izborom nećeš pogrečiti. Za dnevni look na ovu suknju obuci klasičnu majicu i starke, a za veče, kratak top i štikle.

Share post