Cliche logo

6 trendova iz 80ih koji dominiraju modnom scenom

Modni trendovi iz 80ih su se, bez sumnje, vratili na modnu pozornicu današnjice. Bez sumnje, moda 80ih je bila hrabra, odvažna i inspirativna. U ovom blogu, pogledajte 10 trendova iz 80ih koji dominiraju modnom scenom i koje možete kombinovati kao deo vašeg svakodnevnog izgleda.

Mala crna haljina

Mala crna haljina je modni evergreen. Obucite jaknu ili džemper sa naramenicama koje su bile pečat 80ih. Uz sve ovo, možete dodati unihopke u boji koje će dati poseban čar ovoj odevnoj kombinaciji.

6 trendova iz 80ih koji dominiraju modnom scenom

Rock stil

Ukoliko želite da putujete kroz vreme, pravo u osamdesete, najbolji način za to su sitne lokne i natapirana kosa. Uz kožnu jaknu i velike minđuše, svako može da se oseća a i da izgleda kao rock Zvezda. Ukoliko želite drugačiji stil, setite se Flashdance filma i iskopirajte stil glavne glumice. Helanke, grejači za noge i bodi.

Neonske boje

Obratite pažnju kada šetate po ulici. Sigurno ćete videti devojke obučene u neku od neonskih boja poput zelene, žute, narandžase ili električno plave. Ove boje su bile veliki hit 80ih i nosile su se i u dnevnim i u večernjim prilikama. Ukoliko vam se ne dopada odeća u ovoj boji, pokušajte sa šminkom. Senka ili maskara u nekoj od ovih boja će osvežiti vaš izgled.

6 trendova iz 80ih koji dominiraju modnom scenom

Trenerke i odeća za vežbanje

Velike drečave majice, predimenzionirane patike, kratki šorcevi ili biciklističke, čarape do ispod kolena…izbora je zaista dobro. Današnja moda podrazumeva da ove stvari možete kombinovati i nositi iako ne vežbate, u dnevnim varijantama. Obucite neku od ovih kombinacija kada idete na kafu sa drugaricom. Ne samo da ćete se osećati opušteno i rasterećeno, već ćete i izgledati moderno i u trendu.

Teksas pantalone – Mom Style

Pantalone sa visokim sutrukom, onakve kakve su se nosile 80ih su bukvalno na svakom koraku. Ko god je vratio u modu ove farmerke, neizmerno smo im zahvalni. Mnogo suj udobnije i pratkičnije od uskih pantalona sa niskim stukom. Izgledaju šik i mogu da se kombinuju sa bukvalno svakim odevnim komadom i obućom.

6 trendova iz 80ih koji dominiraju modnom scenom

Nakit

Osamdesete gidne prošlog veka sui male veoma izražajnu modu. Velike alke, predimenzionirane minđuše, plastični nakit, pederuše, male torbice, velike naočare…zaista, nema kraja nabrajanju. Odaberite komad nakita koji odgovara baš vama. Nakit je tu da zaokruži svaku odevnu kombinaciju i da upotpuni celokupni izgled.

Sada kad smo vam pokazali koji su to trendovi iz 80ih koji su se vratili na modnu scenu, red je na vas. Pokažite svoju moć kombinovanja različitih stilova i postanite prava modna diva.

Share post